image

Håkon Bleken er fortsatt en aktiv kunstner, og maler stadig nye bilder.

FOTO: KÅRE RIIBE RAMSKJELL / NRK

Én av Norges fremste samtidskunstnere har tatt turen til Nordland og Bodø for å stille ut sine bilder på galleri Bodøgaard under årets musikkfestuke. Det er ikke så ofte kunstneren stiller ut i de nordligste fylkene, og dette er første gang i Bodø.

– Det er på tide, og Nord-Norge er veldig flott, sier Bleken.

Bleken er også en av de mest aktuelle kunstnerne i landet og har blant annet malt et bilde inspirert av terroraksjonene i Frankrike tidligere i år.

– Det viktigste med å male for meg er å få til noe som er noen lunde uttrykksfullt og vakkert. Om det i tillegg kan berøre folk, synes jeg det er veldig ålreit, sier han.

Et høydepunkt

For Harald Bodøgaard, som driver galleriet hvor Bleken nå setter opp sin utstilling er det stort å få trønderen nordover.

– Det er et høydepunkt å få Håkon Bleken til Bodø. Jeg visste faktisk ikke at det var første gang han stilte ut i Bodø, og bare dét er en begivenhet for byen, skryter Bodøgaard, før han legger til:

– For en hver gallerist er det stort å få besøk av Håkon Bleken og helt ferske bilder til sitt galleri. Det er vi veldig stolt og takknemlig for, sier han.

Mer erfaring

Bleken har malt i en mannsalder, og selv om han nå har passert 86 år maler han stadig nye bilder.

– Det negative er at man blir fortere trøtt, men det positive er at jeg har litt mer erfaring. Jeg blir merkelig nok dristigere fordi jeg kan og vet mer, så jeg synes det er positivt å male, så lenge jeg har krefter til det, avslutter han.