image

Suksesshelg: Sverre Koren Bjertnæs fra Trondheim trakk fulle hus da han åpnet separatutstilling i Oslo i helga.

Sverre Koren Bjertnæs jobber mest og helst alene. I helga måtte kunstneren møte mange samtidig, på en sjelden godt besøkt utstillingsåpning.

Trondhjemmer Sverre Koren Bjertnæs åpnet fredag kveld separatutstillingen Nå.Ingenting.To i Galleri Brandstrup på Tjuvholmen i Oslo. Sjelden har gallerist Kim Brandsrup vært så fornøyd etter en åpning.

– Det har vært mye folk innom hele helga, mange flere enn det bruker å være. Det har rett og slett vært så positivt som det kan bli, sier Brandsrup som mener det skyldes en kombinasjon av at Bjertnæs er en betydelig kunstner og at utstillingen har fått stor oppmerksomhet i media.

Det ble blant annet kjent før helga at kunstneren solgte for fire millioner kroner allerede før åpningen.

Silketrykk med Bleken

Også kunstneren selv kan søndagskveld melde om en flott helg.

– Det har vært en fantastisk helg, med en stappfull åpning. Masse folk og fine kritikker, alt har vært veldig flott, sier en blid Bjertnæs.

Det eneste som irriterer kunstneren er at han ikke kom seg til Mo i Rana lørdag. Der er han årets vinterlyskunstner under Vinterlysfestivalen ved Rana museum.

– Jeg skulle opp til åpningen, men fikk ikke reist på grunn av ekstremværet, forklarer Bjertnæs. Men det blir flere åpninger å møte opp på. Allerede nå på torsdag åpner han utstilling sammen med Håkon Bleken på Blomqvist i Oslo.

– Vi har laget silketrykk sammen i Trondheim som vi skal stille ut, sier Bjertnæs. Allerede 3.mars åpner han utstilling i New York, mens 4. april venter Berlin.

Viktig med inntekt

– Er det stas å møte publikum?

– Ja, absolutt. Men samtidig er det bra det ikke er åpninger hver dag, for disse dagene med masse folk er en veldig kontrast til de rolige dagene mine hvor jeg jobber mest alene. Dette halvåret ble en veldig tett periode, men jeg er bare med på installeringene og selve åpningene. Så jeg får laget kunst også, forsikrer Bjertnæs.

At han har blitt en kommersiell suksess vil han helst ikke snakke så mye om.

– Jeg har solgt for en del millioner på denne utstillingen, kanskje en fem-seks. Men det er voldsomme utgifter i forkant, så mye går rett ut igjen. Men det er klart det er viktig å tjene penger, det gjør at jeg kan få realisert andre prosjekter. Samtidig er det synd at det er beløpene media helst vil skrive om, mener Bjertnæs.